Арсенал се реваншира за слабия си старт на сезона във Висшата лига и победи с 3:1 Фулъм, в чийто редици титуляр бе българинът Димитър Бербатов. Мачът от втория кръг на английския шампионат премина при много сериозни валежи от дъжд, които затрудниха максимално двадесет и двамата на терена особено през първата част. С два гола за „топчиите“ се отчете Лукас Подолски, а иначе дежурният си гол отбеляза и френският им таран Оливие Жиру.

Бербатов пък участва в изработването на почетния гол за своя тим, който обаче падна твърде късно в мача, за да могат „котиджърс“ да се надяват на обрат срещу градския си съперник.

Пореден много силен мач за „артилеристите“ изигра полузащитникът Аарън Рамзи, който даде малко случайна асистенция за първия гол в 14-ата минута. Уелският национал опита да стреля от дистанция, а в летежа си топката се отклони от краката на Жиру, който се опита да я прескочи. Бившият ас на Монпелие обаче се ориентира светкавично в ситуацията и с техничен удар с левия крак матира вратаря.

Домакините можеха бързо да се върнат в мача, но Войчех Шчесни с отлично двойно спасяване съхрани крехката преднина на отбора си.

Това се оказа от ключово значение, защото в 41-ата минута Санти Касорла по чудесен начин изведе Тио Уолкът сам срещу вратаря Дейвид Стойкдейл, който обаче отрази удара на английския национал. За негово нещастие топката попадна у Подолски, за когото не бе трудно да я прати в опразнената мрежа.

След паузата дъждът продължи, но не със същия интензитет, а Фулъм опита да пресира съперника си дълбоко в неговата половина. Скот Паркър и Стив Сидуел опитаха да вземат инициативата в халфовата линия, но Рамзи бе неудържим както в единоборствата, така и при играта с топка в крака.

Мартин Йол реши да рискува и в 57-ата минута пусна новото си попълнение Дарън Бент, но само десет по-късно надеждите на холандския специалист се стопиха. Жиру свали по фантастичен начин един дълъг пас към Санти Касорла, който се стрелна към наказакателното поле и върна към Подолски. Германецът с безкомпромисен удар покрай Стокдейл заби втория си гол в мача.

В 77-ата минута иначе направилият доста тих мач Бербатов овладя по марков начин дълго подаване в пеналта и веднага стреля към далечната греда. Дарън Бент бе точното място, за да засече топката във вратата, но това бе всичко, до което Фулъм стигна.

С успеха си Арсенал се измъкна от втората половина на класирането и зае 9-о място с първите си три точки за кампанията. Фулъм пък падна до 10-а позиция със същия актив.