ПСВ Айндховен отново не успя да победи отбор от челната тройка в Холандия, и загуби с 0:2 гостуването си на Аякс от 27-я кръг. Станислав Манолев бе оставен на пейката от временния треньор Филип Коку, но неговите колеги в защита не се справиха добре със задачите си.

Това бе четвърта загуба за ПСВ в последните шест мача от Ередивизие, което остави тима четвърти в класирането, с 51 точки, колкото има и петият Фейенорд. Твенте е трети с 52 точки, а лидерите АЗ Алкмаар и Аякс имат съответно 56 и 55.

ПСВ изпитва сериозни трудности при гостуванията си на останалите претенденти, като няма победа до момента срещу тези, които заемат челните три места.

Исмаил Айсати откри в 56-та минута, а в 62-та групова грешка на Атиба Хътчинсън и Марсело доведе до дузпа в полза на Аякс. Сим Де Йонг бе точен и направи 2:0 – резултат, при който завърши и мачът, преминал под категоричното превъзходство на домакините.

Месец март като цяло премина ужасно за Манолев и компания, като ПСВ отпадна от Лига Европа, и се отдалечи доста от мечтите за титла в Ередивизие. Все пак отборът от Айндховен се класира на финал за Купата на Холандия, който ще се играе на 8 април, а съперник е тимът на Хераклес.