След като Димитър Бербатов спечели титлата в Англия, а Христо Стоичков и Мариан Христов постигнаха същото в Испания и Германия, България вече може да се похвали и с шампион на САЩ, пък бил той и при юношите. 15-годишният Иван Драголов и неговият Чикаго Сокърс спечелиха финалите за NPL Champions Cup 2012 под ръководството на друг българин – треньорът Олег Вачев.

В клуба работи и бившият играч на Атлетико Параненсе Нилтон Батата да Силва, който е играл редом с великия Пеле за бразилския национален отбор.

Сокърс триумфираха в групата на до 15 години, а Драголов взе участие във всички мачове от първата до последната минута (полувремената бяха по 40 минути – б.р.) и бе сред най-добрите за тима си. Може би най-трудният мач на бъдещите шампион бе срещу Чикаго Файър (с чийто екип Стоичков спечели Купата на САЩ през 2000 година) в плейофите. Сокърс губеха с 1:3 на полувремето, но с много борба след почивката стигнаха до пълен обрат с 4:3 след две асистенции на Драголов.

Успехът идва съвсем логично за Иван и неговите съотборници, които от 20 мача през сезона записаха 18 победи, 1 равен и едва 1 загуба. Българският талант е универсален футболист, който може да играе на почти всички позиции на терена. В течение на кампанията Драголов бе използван като дясно крило, втори нападател, опорен халф, както и като ляв и десен бек.

Вижте неговият гол от първия ден на плейофите: