Новакът в холандската Ередивизие Венло даде добър пример на българския евро участник Черно море как трябва да се играе срещу ПСВ. Грандът от Айндховен допусна сериозна издънка, след като завърши 3:3 срещу новаците на собствения си стадион „Филипс” в мач от първия кръг на първенството.

Българският национал Станислав Манолев остана на резервната скамейка и не успя да направи официален дебют за ПСВ.

„Бяло-червените” успяха да поведат в 27-та минута, когато Тойвонен подаде на Амрабат, който с премерен удар направи безпомощен вратаря на Венло.

Футболистите на ПСВ удвоиха своята преднина в мача в 41-та минута, когато след добър пробив Джуджак центрира в наказателното поле на гостите, където Тойвонен засече топката с глава и я прати в мрежата на Гентенаар.

През второто полувреме Венло успя да се възползва от две груби грешки в отбраната на ПСВ и с попадения на Ахахуй в 53-та и Хонда в 60-та резултатът бе изравнен 2:2.

Домакините отново дръпнаха в резултата в 82-та минута, когато шведският нападател Ола Тойвонен отбеляза своя втори гол в мача, но футболистите на Венло в крайна сметка успяха да се доберат до точката, след като Шакен оформи крайния резултат в срещата в 85-та минута.

Аякс успя да победи с 2:0 като гост Грьонинген, а Фейенорд също стартира с победа 2:0 срещу Наймеген, докато НАК Бреда постигна труден успех с 2:1 като гост на Ден Хааг.