В интервю за клубната телевизия Arsenal TV мениджърът на ”артилеристите” Арсен Венгер определи българския национал Димитър Бербатов като нападател от „топ класа”.

Френският специалист, който се слави със способността си да открива млади таланти сподели още, че е наблюдавал от близо голмайстора на Тотнъм още когато капитанът на националния ни тим защитаваше цветовете на германския Байер Леверкузен.

Мениджърът на Арсенал допълни, че в момента когато българинът е привлякъл вниманието му, за съжаление в състава на „артилеристите” вече е имало достатъчно нападатели.

Арсенал и Тотнъм излизат един срещу друг утре в първи мач от полуфиналната фаза на турнира за Карлинг къп.

„Бербатов е футболист от топ класа. Когато играеш срещу него той винаги се намира на мястото където не искаш да го виждаш”, коментира Венгер.

„Това е нападател, който мога да нарека топ класа. Той може да подава, както и да бележи. Може да бъде в основата на атаката, както и в завършващата й фаза. Това е знак на класа”, продължи Венгер.

На въпрос запитан дали някога е обмислял трансфер на Бербатов, Венгер сподели: „Да, още когато играеше за Байер Леверкузен. Забелязах го в един мач срещу Реал Мадрид. По това време той беше младо момче, но тогава имахме Тиери Анри и Робин Ван Перси. В последствие взехме и Емануел Адебайор, но знам за Бербатов от дълго време.”

„Винаги гледам първо индивидуалните качества на един футболист. Бербатов има страхотна техника, висок е, а това в Англия помага много”, каза още Арсен Венгер по адрес на Митко Бербатов.