Българският нападател Венцислав Иванов, който игра у нас за Беласица, Черноморец и Монтана, донесе равенството на отбора си АЕП (Пафос) в 3-ия кръг на плейофа за определяне на последния изпадащ от кипърската Първа дивизия.

Двама българи излязоха един срещу друг в мача между Ермис (Арадипу) и АЕП Пафос, който завърши 3:3. Защитникът Йордан Петков игра пълни 90 минути за Ермис, а Венцислав Иванов се появи на терена в 73-ата минута.
Той обаче донесе точката за своя отбор три минути преди края на редовното време, след като се разписа от дузпа и това е негов пети гол през този сезон.

В друга среща от плейофа за оставане в групата Алки (Ларнака) отстъпи с 2:3 на собствен терен на Етникос (Ахна), като цял мач на много добро ниво за домакините от Алки изигра
нападателят Костадин Башов. След тези резултати АЕП Пафос остава на последното място с 30 точки. Пред тях са Етникос с 39, Ермис с 34 и Алки с 32.

Българският национал Станислав Ангелов отпадна от групата на Анортозис за мача с Апоел (Никозия) от шампионския плейоф, който е насрочен утре. Днес Омония размаза АЕК (Ларнака) с 3:0 и направи крачка към 2-ото място само два дни след уволнението на
сръбския треньор Душан Байевич.

Ангелов има леко мускулно разтежение, съобщи старши треньорът на Анортозис Станимир Стоилов след днешната тренировка. Освен българския полузащитник, Стоилов ще бъде лишен от водещи фигури като Левакабеси, Рамос, Кафу, Венсан Лабан, Лаборде и Ковалевски.