Българският футболист на Металург Донецк Велизар Димитров най-после се завърна в игра, и бе титуляр при загубата с 0:2 от Шахтьор Донецк. Димитров не е играл от края на миналия сезон, когато получи травма, и се възстановяваше продължително време.

Завръщането му обаче не успя да предотврати поражението у дома от лидера в украинския шампионат. Металург е без победа вече почти един месец, и след 12 кръга е едва на седма позиция във временното класиране, на цели 13 точки зад Шахтьор.

Още в деветата минута Чигрински засече центриране на Сърна от корнер, за да открие резултата. Точно 10 минути по-късно Тейшейра излезе очи в очи със стража Непогодов и го преодоля, за да направи 2:0 в полза на гостите.

След като Металург не успя да промени нищо до края на полувремето, наставникът Николай Костов замени Велизар Димитров с бившия играч на Левски Зе Соарес. Димитров излезе на терена само след две тренировки, и още преди двубоя наставникът призна, че е рисковано да се пуска в игра.

И бразилецът Соарес обаче не стори нищо, за да промени резултата, и дори Шахтьор можеше да си тръгне с още по-сериозна преднина, ако не бяха пропуските пред вратата на домакините.