Полузащитникът на Металург Донецк Велизар Димитров призна в интервю за Гонг, че е получил повиквателна за предстоящите срещи на националния тим. Бившият футболист на ЦСКА изигра впечатляващ мач за клуба си в Украйна и дори вкара на Заря, при победата с 3:0.

„Наистина, колкото и нескромно да звучи ме избраха за играч на мача. От доста време индивидуалните награди не ме радват. Важно, е че спряхме серията от четири срещи без победа. Мисля, че ще успеем да се преборим за място в европейските турнири. Първите два отбора се класират за Шампионска лига, а следващите три за УЕФА. Смятам, че второто е напълно изпълнима задача. Тук ни смятат за хита на първенството. Добри думи за треньора Ники Костов не липсват”, сподели техничният футболист за Гонг.

„Чувствам се отлично в Металург. Първенството е много силно, виждате какво правят тимовете в Европа. Знам, че след като един футболист стане на 30 години, трудно може да отиде в някой от големите клубове. Искам да си изпълня договора с Металург”, продължи бившият ас на ЦСКА.

„За мен е чест и удоволствие, че съм повикан в националния отбор. Винаги съм на разположение, когато имат нужда от мен”, отбеляза Димитров за Гонг.

„Надявам се финансовите ми отношения с ЦСКА да се оправят. Няма никакво развитие, чувам се и с колегите в клуба. Има предпоставки, че всичко ще се разреши, защото новият спонсор е стабилна компания. Надявам се по-скоро да се оправи положението”, декларира Велизар, който има да получава пари от бившия си отбор ЦСКА София.