Велизар Димитров отново се разписа за своя Металург Донецк. Този път бившият футболист на ЦСКА вкара от дузпа при победата с 3:0 над Металург Запорожие, в среща от 5-я кръг на украинското първенство.

Отборът, воден от Николай Костов, се наложи без проблеми над своя съперник. Българският футболист пък излезе като титуляр и остана на терена през всичките 90 минути.

Велизар Димитров бе точен от бялата точка за 2:0, след като Кингсли, с акробатично изпълнение в наказателното поле, изработи дузпа за своя отбор. Вратарят Безотосни хвана ъгъла, но въпреки това не успя да отрази удара му.

Преди това, в 30-та минута домакините поведоха, което се оказа и напълно логично с оглед на играта на двата тима през първия половин час. След грешка в защитата на гостите, Танаса получи топката в наказателното поле и нанесе „смъртоносен” удар за 1:0. Последният гол за Металург Донецк вкара отново той. Мхитарян изведе на добра позиция Танаса, който преодоля вратаря и прати топката в опразнената мрежа за крайното 3:0.

След спечелените три точки отборът на Велизар Димитров и Николай Костов заема осмо място с осем точки във временното класиране.

В четвъртък на Металург Донецк предстои поредното тежко изпитание в Лига Европа. Украинският тим гостува на Аустрия Виена след 2:2 в първата среща.