Велизар Димитров получи червен картон, а неговият Металург Донецк отпадна от турнира за Лига Европа след загуба с 2:3 като гост на Аустрия Виена след продължения и 2:2 в редовното време, колкото беше и резултатът в първия мач.

Нещата започнаха отлично за водения от българския треньор Николай Костов украински тим, като Чиприан Танесе даде преднина на гостите в 20-ата минута.

Рубин Окоти изравни за австрийците в 36-ата, но Хенрих Мхатарян отново доближи Металург до групите с гол в 54-ата минута. Кошмарът за украинците Миленко Ачимович обаче направи 2:2 20 минути преди края и доведе нещата до продължение.

90-ата минута се оказа фатална за Велизар Димитров. Той получи втори жълт картон и остави отбора си с човек по-малко за продълженията. В 115-ата минута виенчаните се възползваха от численото си превъзходство и Емин Сулимани заби решителното попадение, което прати Аустрия на жребия за груповата фаза в Монако в петък.

Станислав Генчев пък не влезе в игра за Васлуй, който отпадна от АЕК след загуба с 0:3 в Атина. В първия мач румънците бяха победили с недостатъчно за класиране 2:1.