Отборът на Металург Донецк се класира на четвърто място в тазгодишното футболно първенство на Украйна, след като днес в мач от последния кръг завърши 0:0 с Арсенал Киев на своя стадион в миньорския град Донецк.

Нападателят на българския национален отбор и бивш играч на ЦСКА Велизар Димитров не само бе през всичките 90 минути на терена срещу киевския Арсенал, но бе и един от най-добрите играчи на домакините.

Почти всички атаки, особено през второто полувреме, на домакините минаваха през Димитров, който бе съвсем близко и до гол в 79-та минута, но опасният му удар мина над напречната греда на Арсенал.

Така Металург Донецк с четвъртото си място заслужи правото да играе през следващия сезон в европейската лига - наследник на турнира за купата на УЕФА.

Главен треньор на Металург /Донецк/ е българският специалист Николай Костов.

В мач от последния кръг шампионът на Украйна за тази година Динамо /Киев/ победи носителя на последната купа на УЕФА Шахтьор /Донецк/ с 1:0 с гол на Артьом Милевски в 79-та минута.

Независимо от тази загуба Шахтьор /Донецк/ е на второ място в първенството на Украйна.

Динамо Киев е шампион със 79 точки, следван от Шахтьор Донецк - 64 точки, Металист Харков - 59 точки, Металург Донецк - 49 точки, и др.