Българският футболист на Металург Донецк Велизар Димитров заяви след контролата с Лудогорец, че българският шампион играе много приятен за окото футбол.

„Не успяхме да се победим, но мисля, че се получи много интересен и динамичен двубой. И двата отбора търсеха победата. Лично на мен ми хареса начинът, по който играе Лудогорец. Аз отдавна ги следя и с нищо не ме изненадаха. Играят много приятен за окото футбол, с много разигравания, с владеене на топката. Това, което се опитва и нашият отбор да прави. Факт е, че нямаше чисти голови положения. Лудогорец изпусна и дузпа. Като цяло мисля, че резултатът е закономерен“, коментира Димитров.

„Лудогорец е добър отбор с добри изпълнители. Преди една седмица бяхме много назад в подготовката, докато Левски бе в по-добро физическо състояние. Трудно е да се правят съпоставки. Отборите са в съвсем различно състояние“, добави българският футболист.

„Моето бъдеще е свързано с Металург. Имам договор за още една година и след това най-вероятно ще остана на някакъв пост в клуба“, продължи играчът на Металург Донецк.

„Имах възможността да гледам вчера Левски. Те стояха много по-добре на терена. Можеха да отбележат спокойно един-два гола. След една седмица мачът ще бъде съвсем различен. Българските отбори трябва да си вкарват положенията. Ако не вкарваш, става тежко. Ботев вкара един гол на чужд терен и си направи нещата много по-лесни“, каза още Велизар Димитров.