Украинският Металург Донецк, чийто треньор е Николай Костов, продължава напред в турнира Лига Европа, след като в мача реванш от втория квалификационен кръг Металург победи с 2:1 като гост белоруския МТЗ-РИПО.

Двубоят на практика бе протоколен, след като в първия мач тимът от Донецк бе победил с класическото 3:0.

Българският футболист на Металург Велизар Димитров остана на резервната скамейка и не взе участие в мача.

Цеолин откри резултата за домакините в 16-та минута, но голове на Мигуни (36’) и Михтарян (85’) донесоха успеха за Металург.

Така с общ резултат 5:1 украинците продължават в третия квалификационен кръг, където ще срещнат словенския Интерблок Любляна. Първият мач в Донецк е на 30 юли, а реваншът е след седмица – на 6 август.

В мачовете, които приключиха до момента, вече са факт две сериозни изненади. Аут от Лига Европа вече са отборите на Розенборг и Анортозис.

Норвежците, които са дългогодишни участници в Шампионската лига, загубиха с 0:1 реванша срещу азербайджанския Карабах и след 0:0 в първия двубой приключиха европейското си участие за сезона.

Съдбата им последва и Анортозис, който пред миналата година игра в групите на най-комерсиалния турнир. Бившият отбор на Седрик Бардон сензационно загуби с 1:2 от черногорския Петровац. В първия двубой кипърците бяха победили със същия резултат и по този начин се стигна до продължения, в които черногорците стигнаха до скъпоценен трети гол.