Въпреки невероятната игра на Мартин Петров Манчестър Сити не успя да победи Блекбърн и двата отбора завършиха 2:2 в последния мач от 19-я кръг на Премиършип.

Българинът изигра поредния си много силен мач с екипа на „гражданите”, но само неговите сили не стигнаха за нещо повече от равенство. По този начин „небесносините” остават непобедени на своя стадион „Дъ Сити ъф Манчестър”, но развалиха рекорда си от 9 поредни победи у дома.  

Домакините поведоха в 27-та минута, след като Роландо Бианки изведе с много хубав пас Петров, който нахлу в наказателното поле на гостите и сложи топката на главата на Васел, който не остави никакви шансове на вратаря Брад Фридъл.

В ответната атака Блекбърн получи правото да изпълнява пряк свободен удар. Бентли центрира в наказателното поле на Сити, а Роке Санта Крус наказа заспалите защитници на домакините и прати топката в мрежата за 1:1.

В 30-та минута отново след невероятен пробив на Мартин Петров, Сити поведе с 2:1, след като българинът центрира прострелно в наказателното поле на Блекбърн, а Райън Нелсън си отбеляза неспасяем автогол.

През второто полувреме играта се изравни, а в последната четвърт на мача футболистите ръководени от Свен Йоран Ериксон се прибраха в своята половина, за да пазят преднината си от един гол и по този начин дадоха възможност на Блекбърн да изравни.

В 84-та минута Дейвид Бентли центрира в наказателното поле на Манчестър Сити, след което Роке Санта Крус изпревари Ричард Дън и прати топката за втори път в мрежата на „гражданите” и по този начин оформи крайния резултат в срещата.

След тази изпусната победа, Манчестър Сити остана на пето място и вече е с една точка зад отбора на Ливърпул, докато Блекбърн се изкачи на девета позиция.