Отборът на Ростов, в чиито състав се подвизава и българския офанзивен халф Ивелин Попов, отстъпи с 1:3 на втория в класирането в руската Висша лига Локомотив Москва. Попето изигра изключително силен мач, отчитайки се с попадение от бялата точка в 64-та минута, както и с уцелена греда и още няколко създадени положения преди това. Усилията му обаче не бяха достатъчни, за да бъде предотвратено поражението. 

Първото полувреме се разви по възможно най-лошият начин за състава на Ростов. Само в рамките на 8 минути, между 34-та и 42-ра минута гостите отбелязаха 3 безответни гола, съответно автогол на Сергей Песяков и по едно попадение на Гжегош Криховявк и Рифат Жемалединов. 

В началото на втората част домакините все пак достигнаха до почетно попадение след многото направени пропуски. След нарушение на Криховяк в наказателното поле Попов застана зад топката и от 11 метра не сбърка, за да оформи крайното 1:3. 

Локомотив продължава да е втори в класирането, с 41 точки, на 9 от първия Зенит. Ростов, от своя страна, остана 4-ти, само на 3 точки зад московския гранд.