Васлуй с Живко Миланов и Станислав Генчев загуби като гост на Оцелул с 0:1 и така се прости с мечтите си за титла в Румъния. Успех щеше да доближи тима отново на три точки от лидера Клуж, но кръг преди края загубата на точки отказа Васлуй. Тимът може само да се надява на издънка на Униреа Уржичени по-късно тази вечер, за да играе в Шампионската лига, ако стане втори. В противен случай Васлуй ще трябва да се задоволи с участие в Лига Европа.

Клуж има 66 точки, Униреа е с 60 и мач по-малко, Васлуй има 59, колкото и четвъртият Стяуа. Последната евроквота е за Тимишоара с 58 точки в актива си, но и предстоящо днес гостуване на един от аутсайдерите.

И Миланов, и Генчев започнаха като титуляри за своя отбор. Националният бранител Миланов, който се очаква веднага след мача да отпътува за лагера на „трикольорите” в Белгия, престоя пълни 90 минути на терена, докато Генчев бе заменен в 68-та минута.

Пол Пап отбеляза единственото попадение – в собствената си врата, в 51-та минута. До края на мача, включително и в шестминутното продължение, Васлуй търсеше обрат, но не успя да стигне дори до равенство.

В последния кръг Васлуй приема Динамо Букурещ, Клуж гостува на Чеалул, а Униреа – на Политехника Яси.