Съботният футболен ден не бе от най-добрите за българския футболист Валентин Илиев. Освен, че неговият тим Университатя Крайова записа поражение с 1:3 от Куртеа Арджеш в мач от 30-я кръг на румънското първенство.

Точно този мач на родния защитник бе изгледан внимателно от селекционера на националния ни тим Станимир Стоилов, който по-рано през деня зае мястото си в сградата на БФС пред супермодерната телевизионна система, която хваща над 1000 програми.

Бранителят изигра 79 минути за Унирея. Вальо Илиев започна като титуляр, но получи директен червен картон за нарушение срещу Лазар. Преди това, още през първото полувреме бившият играч на ЦСКА имаше възможност и да отбележи гол. След центриране от фаул, засече топката с глава в наказателното поле, но кълбото излезе в страни от вратата.

Куртеа поведе с 2:0 до 18-та минута, а преди почивката Крайова намали до 2:1 чрез Дина, но в крайна сметка решителната стъпка бе нанесена от състава от Арджеш, който в 66-та минута оформи крайното 3:1. Малко по-късно Вальо Илиев трябваше да напусне играта, но дори и така тимът му вече беше обречен на загуба.

След поражението, четири кръга преди края на шампионата в Румъния, Университатя заема 12-а позиция в подреждането с 33 точки.