Българските футболисти Благой Георгиев и Валентин Илиев направиха невероятно шоу, реализирайки по един гол при победата на Терек над Зенит. Отборът от Грозни се наложи с 3:2 над своя съперник от 14-я кръг на руското първенство.

Двамата българи излязоха като титуляри на терена и се раздадоха докрай за успеха на тима си, който в крайна сметка победи именития си съперник в драматичен финал.

Бившият играч на ЦСКА измъкна трите точки за своя тим, след като минута преди края на редовното време показа що е то българско майсторство и заши кълбото в мрежата на Камил Чонтофалски за крайното 3:2. Решаващото попадение стана не и без намесата на още един бивш играч на „червените” Флорентин Петре, който центрира от корнер, а Валентин Илиев засече кълбото. Малко след това защитникът на Терек получи и жълт картон, след като от радост свали фланелката си.

С не по-малко аплодисменти и радост бе отбелязан и първият гол на домакините, дело на Благой Георгиев. Бившият играч на Славия вкара в 20-та минута, възползвайки от грешка на защитата и останал лице в лице с Чонтофалски откри за 1:0. Руските издания посочват, че президентът на Чеченската република Рамзан Кадиров, който изгледа мача от трибуните е скочил на крака от радост, за да поздрави българския голмайстор.

След почивката срещата продължи много добре за Терек, който поведе с 2:0 в 57-та минута чрез Шамил Лахиялов. След това обаче, между 72-та и 74-та минути Зенит успя да напомни за отбора, който спечели Купата на УЕФА, след като стигна до равенство 2:2 с попадения на Саболч Хусти и Павел Погребняк.

Това обаче не бе края на срещата. Последната дума имаше отборът, в който играят двамата български футболисти, и в крайна сметка се стигна до 3:2 за Терек Грозни.

Любопитното е, че главният рефер даде цели осем минути продължение, заради нажежените страсти в края на срещата. Три минути след края на редовното време, след отчаян щурм на гостите от Санкт Петербург и рикошет в наказателното поле, топката удари играч на Терек в ръката от близко разстояние. Това предизвика неистовите молби на гостите да бъде отсъдена дузпа, но главният рефер остана безмълвен, тъй като футболистът не е можел да реагира в този момент.

Така, след успеха, Терек Горзни заема осма позиция с 20 точки, докато Зенит е на 6-о място с 22 точки.