Българският нападател Валери Божинов попадна в групата на Манчестър Сити за гостуването на Уест Хем, научи Гонг. Стрелецът отсъства от терените дълги месеци, след като скъса ахилес по време на загрявката преди първата среща на „гражданите” срещу Астън Вила.

„Пътувам с тима за Лондон. В групата сме 22-ма футболисти, като накрая ще отпаднат четирима”, лаконичен бе за Гонг Валери Божинов. По ирония на съдбата, първият мач на Божинов в Англия изобщо бе именно на "Ъптън Парк", където утре ще играе Сити.

Медията ни се добра до любопитна информация свързана с тарана. Валери Божинов е единственият от тима на Марк Хюз, който няма да пътува официално облечен. Всички футболисти на Манчестър Сити са получили нареждане да бъдат облечени в клубните костюми.

Валери Божинов обаче е останал разочарован, като е разбрал, че костюмът му е изчезнал от базата на „гражданите”. Тъй като дълго време не му се налагаше да облича официалния екип на Сити, българският футболист не следял къде се намират сакото, панталонът, ризата и вратовръзката. До днес, когато с изненада установил, че липсват от шкафчето му. Домакинът на клуба също не е успял да се справи със ситуацията и Божинов е отпътувал по-неглиже от останалите си съотборници за столицата.