Манчестър Сити загуби първата си приятелска среща по време на турнето в Тайланд. Двамата българи в състава на „гражданите” – Мартин Петров и Валери Божинов, започнаха като титуляри в мача срещу Звездите на Тайландската лига, но техният тим записа поражение с 1:3.

Отборът от английската Висша лига капитулира пред домакините, въпреки че част от звездите на тима бяха на терена. Срещата се игра пред около 25 хиляди фенове на стадион „Ражамангала” в Банкок.

Българският нападател Валери Божинов попадна в състава за първи път от 19 август, когато получи тежка контузия. Божинов се възстанови напълно преди около два месеца, като изигра няколко срещи за резервите, но мускулен проблем му попречи да се завърне и за първия тим.

Срещата започна добре за Манчестър Сити, които първи стигнаха до попадение в 22-та минута чрез Фелипе Кайседо. Още преди почивката обаче домакините успяха да стигнат до обрат чрез Бен Ми в 30-та минута и Таван Шрипан в 44-та. Заключителното попадение бе дело на Киатправут, който оформи крайния резултат 3:1 в 73-та минута.

Следващият двубой на Манчестър Сити е на 22 май (четвъртък) с националния отбор на Хонконг.

„Трябваше да вкараме повече голове”, коментира Свен Йоран Ериксон, който похвали противниковия отбор.