Футболистът на Манчестър Сити Валери Божинов определи Фиорентина като фаворит за двубоя срещу Евертън следващата седмица. Българският нападател носи известно време фланелката на „виолетовите”, а сега счита бившият си тим като по-добре подготвен технически, отколкото „карамелите”.

Двата отбора ще се изправят един срещу друг на осминафиналите на турнира за Купата на УЕФА, които според предварителната програма са насрочени за 6 март (четвъртък).

„Фиорентина трябва да покаже своята игра. Евертън пък има психическото предимство, но те нямат способността на „виолетовите” да владеят топката по начина, по който го правят италианците”, сподели Божинов, който е играл само в три мача за Манчестър Сити, преди да се контузи тежко, което го извади от терените поне за шест месеца.

„Евертън играе по навик, защото техният тим е заедно от близо три години. Но ако гледаме техническата страна на играта, Фиорентина е по-добрият отбор”, допълни българският нападател.

В интервю за италианските медии, Божинов заяви: „Мисля, че Фиорентина трябва да внимава с Микел Артета, защото той е феноменален играч.” Българинът посъветва своите бивши съотборници да обърнат внимание и на Анди Джонсън и Якубу.

„Фиорентина не бива да подценява също така Фил Невил и Стивън Пиенаар, но силата на Евертън е преди всичко в колектива, а не в индивидуалните играчи. Фиорентина е по-добрият тим”, завърши Божинов.