Българският нападател Валери Божинов на практика е възстановен от контузията, която получи в началото на сезона. Стрелецът скъса ахилес минути преди първия мач на Манчестър Сити във Висшата лига срещу Астън Вила.

След лошата новина за Сити, че няма да привлече Кака и мистериозното изчезване на Робиньо, Хюз може би е доволен от вестите свързани с Божинов.

В момента отборът на Марк Хюз е в Тенерифе, където провежда кратък тренировъчен лагер. „Правя всичко като другите в отбора. До вчера не участвах само в двустранните игри, но от днес и това трябва да се случи. Тренирам по същата схема, като останалите”, сподели за Гонг Валери Божинов.

Очаква се в следващите няколко седмици бившият играч на Ювентус да навлезе в прилична форма и Марк Хюз да разчита отново на неговите услуги.

В испанския курорт е и Мартин Петров, който лекува контузия на коляното. Предварителните очаквания са, че свръхзвуковото крило ще е готово за игра през март месец. Преди няколко дни Марк Хюз оправда незадоволителните резултати на Манчестър Сити и с контузиите на двамата български национали.