След почти две години с екипа на Манчестър Сити, Валери Божинов реализира първото си попадение за тима, воден от Марк Хюз. Въпреки това „гражданите” загубиха гостуването си на Тотнъм с 2:1 в среща от 37-я кръг на Премиършип.

Българският нападател вкара изравнителния гол за своя тим (1:1), който е под номер едно за него в Англия. Причината за това обаче са двете тежки контузии, които нападателят претърпя, откакто премина в състава на Сити.

В началото на срещата нападателят бе оставен от Марк Хюз на резервната скамейка, но в 61-та минута се появи на терена, на мястото на другия български футболист в състава – Мартин Петров, който излезе като титуляр.

Първото попадение в срещата падна още в 29-та минута. Джърмейн Дефоу вдигна близо 36 хиляди зрители на стадион „Уайт Харт Лейн”, реализирайки след пас на Том Хъдълстоун.

В 65-та минута на двубоя Валери Божинов се възползва много добре от невъзможността на защитата на Тотнъм да изчисти топката, и с мощен удар от наказателното поле, прати кълбото в горния ъгъл на вратата за 1:1. Българският футболист на няколко пъти се включи много добре в атаките на Манчестър Сити, но страничният съдия бе категоричен в отсъжданията си със засадите.

Въпреки всичко случило се и изравнителния гол, гостите не съумяха да опазят този резултат и да спечелят поне една точка от срещата. Две минути преди края на мача Роби Кийн реализира от дузпа, заради нарушение на Майка Ричардс в съперниковото наказателно поле.

Така след поражението „гражданите” заемат 10-а позиция с 47 точки в актива си, докато Тотнъм е на 8-о място с 51 точки.

В друг двубой от кръга, Стилиян Петров игра цял мач при равенството 1:1 на своя Астън Вила с Мидълсбро. До 57-та минута отборът на българина бе догонващ в резултата, след като още в 14-та минута Тунчай Санлъ прати кълбото в мрежата на Вила. През второто полувреме обаче Джон Карю върна попадението за 1:1. Така, след тази среща, Астън Вила вече заема шестата позиция с 59 точки.