Българският национал Валери Божинов сподели, че вече се чувства добре, въпреки лекия проблем, който имаше по време на лагера на „трикольорите”. „Имах малко болки, но нищо сериозно. Сега съм добре и се радвам да се присъединя към съотборниците си в Парма,” заяви нападателят на пресконференция в Италия, преди двубоя на клубния му тим с Фиорентина. „Часове ни делят от мача във Флоренция и трябва да използваме силата от предишните няколко мача.”

„За един нападател е важно да бележи голове, това му носи самочувствие и увереност. Имах късмет, мачът бе важен за нас,” каза Божинов за контролата на България с Малта, когато откри резултата.

Българинът призна, че основна роля за завръщането му в Италия с екипа на Парма е изиграл треньорът на Фиорентина Чезаре Прандели. „Говорих с господин Прандели, той ми каза, че Парма е правилното място за мен. Той каза няколко добри думи за мен пред президента Джирарди, те са добри приятели. Радвам се, че се озовах в голям отбор като Парма, тук ще се преродя,” каза още Божинов. „За мен мачът с Фиорентина ще е много важен, както и за Парма.”

Запитан какво посрещане очаква от феновете на бившия си тим, Валери заяви: „Нищо специално, аз бях футболист на Фиорентина, и там ми дадоха шанс за изява. Сега обаче съм играч на Парма, и ще се опитам да спечеля с този отбор, за нашите фенове. Фиорентина се справя добре, и им желая само успехи под ръководството на такъв страхотен треньор като Прандели.”

„Не мисля, че все още съм достигнал 100% от себе си. Все още ми липсват някои неща. Надявам се да мога да продължа да играя постоянно, но всичко зависи от мен и от това как се подготвям,” добави Божинов.

Той бе попитан и дали, ако продължава да играе силно, може да се върне в Манчестър Сити, откъдето е преотстъпен. „Не знам, имам договор за още една година. Сега съм тук под наем, и те държат всички карти в ръцете си. Така че единственото, което мога да направя, е да играя добре заради себе си и заради Парма. Вече казах, че тук се чувствам отлично, Италия е моят втори дом. Но не съм аз човекът, който ще преговаря с Манчестър Сити,” завърши Божинов.