Липса на късмет, черна прокоба или просто така е било писано. Валери Божинов ще пропусне сериозна част от сезона, както стана и преди една година. Манчестър Сити не му донесе никаква радост, но клубът няма да го изостави и в този тежък момент. За това има причина.

Божинов ще спечели мача срещу контузията в ахилеса. Познавам достатъчно добре нападателя и съм убеден, че ще превъзмогне и този труден момент в кариерата. Колкото и извратено да звучи има и добра новина. Валери вече е вървял по този път. Тогава дори беше по-тежко. Контузията беше по-сложна.

Какво ми дава увереност, че Божинов ще се върне на високо равнище? Стрелецът от България е чиста проба талант. Когато си впечатлил всички в Италия с изключение на Дидие Дешан, който не знам къде работи в момента. Когато си се харесал на Свен Йоран Ериксон и Марк Хюз. Когато те чакат с нетърпение да се върнеш. Когато вкараш шедьовър на Милан и това не ти се случва за първи път, напротив. Тогава просто си класа. И то голяма.

Сега идва най-трудното за Валери Божинов. Няколко месеца няма да се среща нито с топката, нито с терена. После още толкова ще се лута в обиколки около терена. Ще гледа от страни, ще играе за втория отбор, но накрая пак ще се върне.

Тогава, в началото на следващата календарна година Сити може да е с нов треньор. Едно е сигурно и следващият ще хареса Валери Божинов. Ще го чака. И ние го чакаме в националния. България има нужда от такъв футболист.

Бившият играч на Ювентус е на 22 години. Февруари следващата година Божинов ще стане на 23. Тоест футболният път е пред него. Христо Стоичков отиде в Барселона на 24, а след това направи блестяща кариера.

От днес нататък Валери отново трябва да направи като в онази реклама-„влез в играта”!