Българският национал Валери Божинов все още има място в сърцата на феновете от Малта. Нападателят, който заедно с клубния си тим е на подготовка точно в тази страна, доказа, че не е забравил откъде е тръгнал.

Валери Божинов посети местния тим Пиета Хоспърс, пише официалният сайт на Парма. Преди повече от десет години кариерата на нападателя започна именно от островната държава. Самият той не крие, че е играл за Пиета, макар и за кратко. Тогава спортният директор на Лече Пантелео Корвино разбира за него и играчът потегля към Италия.

Основаният през 1968 година тим на Пиета бе посетен от Валери Божинов вчера. След 13 години в елита на Малта, отборът отново е в местната Б група, а президент продължава да е Едуард Шембри.

Много от привържениците на клуба, които вчера празнуваха заедно с българския нападател, го посрещнаха с отворени сърца. Божинов от своя страна им отвърна със същото. „Много съм горд, че ме посрещате тук с добре дошъл. Това означава, че във футбола все още има ценности, чувства и благодарност, които са много важни.”