Българският национал Валери Божинов иска да остане в Манчестър Сити. Нападателят е споделял това редица пъти, откакто сезонът в Англия приключи, но този път футболистът е дал интервю за официалния сайт на „гражданите”, в което говори за бъдещето си.

Божинов бе привлечен в състава на „небесносините”, когато в тима наставник бе Свен Йоран Ериксон. Българският национал обаче ще направи всичко възможно, след като преодоля тежката контузия, която го извади от строя за дълго време, да намери място и в отбора на Марк Хюз.

„Забавлявам се в Сити. Много съм щастлив в отбора, защото те останаха зад мен и след тежката травма. Бих искал да остана, ако мога”, сподели 23-годишният нападател, който не крие, че възприема прекалено сериозно следващия сезон, тъй като ще може да играе, ако е здрав.

Божинов е сред един от любимците на феновете на Манчестър Юнайтед и се надява, че през следващия сезон ще може да се отплати на привържениците, които продължават да го подкрепят.

„Това беше тежка контузия, но вече съм по-добре. Искам да играя в повече мачове, но това зависи от мениджъра на тима. Голът срещу Тотнъм беше много важен за мен. Беше ми много трудно да не тренирам с отбора, както и да не съм с тима. Всеки нападател обича да вкарва голове”, добави още играчът.

Валери Божинов коментира и слуховете, че Фиорентина иска да си го върне: „Всичко е възможно. Не мисля, че един играч може да играе само в един клуб. Уважавам този отбор, но бих имал доста въпроси към евентуалния нов работодател.”