Подкрепата на Свен Йоран Ериксон е била от жизненоважно значение за Валери Божинов, особено в последните няколко месеца, които бяха много трудни за него. Това разкри самият футболист, който е много благодарен на свия треньор.

Младият нападател на Манчестър Сити получи тежка травма в началните минути на мача с Ман Юнайтед, която го извади за няколко месеца от терените. В момента българинът тренира и се очаква да се появи в игра през януари.

„Имам пълната подкрепа на Ериксон от първия момент, в който се контузих. Той дойде да ме види още в първата нощ, когато бях в болницата, а и бях постоянно във връзка с него, докато не се завърнах в Манчестър”, заяви българският национал пред официалния сайт на „гражданите”.

„Неговата подкрепа бе много, много важна за мен. Разговаряме на италиански език, което е и много удобно за мен, за да знам какво се случва в клуба, дори когато съм далеч”, добави още нападателят.

21-годишният футболист подписа в Манчестър Сити през август, а завръщането му в състава е предвидено за януари: „С нетърпение очаквам момента, в който ще се върна в игра и смятам, че отново ще мога да се наслаждавам на този стил на игра, който практикува отборът. Футболистите са много класни, като се започне от вратарите и се стигне до нападателите.”