Българският нападател Валери Божинов нападна португалския Спортинг, който държи неговите права. Таранът го направи в интервю за Гонг, което даде по повод трансфера си под наем във Виченца.

„Нещата с трансфера бяха доста трудни и сложни. Спортинг трябваше да даде разрешение за преминаването ми във Виченца. Спортинг поиска от мен да променим някои финансови параметри по моя договор. Ставаше дума за някакъв процент намаляване на моята заплата. Казах им, че това няма как да се случи. Ще ви обясня, защо? Година и половина те не се сетиха за мен. Те не ме попитаха как съм, добре ли съм, къде съм, дали играя, дали не играя. Казах им ясно, че за мен, а и за тях е по-добре да играя до края на май месец. Така ще мога да се появя отново на пазара и те също да имат полза. Между мен и Спортинг имаше неразбирателства, но в крайна сметка, снощи много късно се чух с президента на клуба Годиньо и се разбрахме. Сега съм във Виченца. Дойдох тук, защото искам да играя, да получа шанс за изява. Това е моето решение“, коментира Божинов.

„Избрах да остана в Италия. Тук мина точно половината ми живот. Предпочетох да остана в тази страна, познавам я много добре, говоря езика. Надявам се Виченца да ми бъде трамплин за Серия А. Знам, че отборът не е на добро място в класирането, но за мен е важно да играя мачове. Треньорът да ми вярва, а не да се откаже от мен след първия пропуск“, добави нападателят, който игра под наем във Верона в последните няколко месеца.