Българското крило Здравко Димитров е едно от трите нови попълнения, които се включват най-добре през дебютния сезон на ФК Бодрум в турската Суперлига, пише вестник yeniasir.com.tr, позовавайки се на човек от спортно-техническия щаб на тима.

Бодрум влезе за първи път в историята си в турския футболен елит, но началото не беше обнадеждаващо – четири поражения в първите пет мача с девет инкасирани гола.

Но постепенно "зелените" от курортния град се стабилизираха и вече са на 9-о място с 10 точки след осем изиграни кръга.

"Трансферите показват своя ефект в Бодрум. Ефектът от новите подкрепления се забелязва в победите на отбора. Първата победа за сезона дойде с головете на Пушаш и Димитров, докато името, което се разписа в мрежата на Хатайспор, бе новият трансфер на Таулант Сефери. Новите играчи, които пряко допринесоха за 7 от всичките точки, събрани от до момента и дадоха надежда за бъдещето с представянето си", пише изданието, като се позовава на помощник на старши треньора Исмет Ташдемир.

Здравко Димитров, който дойде от втородивизионния Сакарияспор, до момента е записал 8 мача, в които е бил на терена за 612 минути. Вкарал е един гол, подал е за още един и е участвал пряко в две други резултатни атаки.

"Бърз, с труден за улавяне дрибъл, с много добър ръст – Здравко Димитров се превърна в неизменен титуляр на крилото", пише още изданието.

Силните му изяви в турското първенство пък му донесоха почти постоянно място в българския национален отбор при селекционера Илиан Илиев. Димитров има два мача, а сега отново е призован за мачовете с Люксембург в края на тази седмица и със Северна Ирландия от турнира Лига на Нациите. След нулевото равенство с Касъмпаша в последния кръг юношата на Септември (София) вече е в България и трябва да пристигне на лагера на тима в Бояна.

БТА