Българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов е все по-близо до трансфер във фаворита за шампион на Турция Галатасарай. Според информациите в турските издания, агентът на Бербо, Емил Данчев е имал две срещи с президента на истанбулския гранд Юнал Айсал. Двете страни са в напреднали преговори, като вече са уточнени някои детайли около финализирането на сделката, но предстоят още клаузи за уточняване.

"Галатасарай ще бъде втора пролет за теб", съветвал импресариото Емил Данчев клиента си Димитър Бербатов, съобщава турският авторитетен вестник "Фотомач".

Президентът на турския тим Юнал Айсал бил извън родината си за две седмици заради трансферни операции. Имало тогава е имало две срещи между преговарящите страни, а Айсал дори е предложил един милион евро аванс на Данчев, за да е една крачка пред другите отбори в борбата за подписа на българина.

Данчев като цяло пък бил доволен от повечето условия, предложени от противоположната страна. Очевидно става дума за сделка със свободен трансфер, което затвърждава съмненията, че Бербатов не е преподписал с Манчестър Юнайтед, каквито бяха първоначалните очаквания.

"Ще взема световноизвестната звезда", твърдял босът на лидера в турския шампионат. Българският нападател обаче щял да чака края на шампионатите в Англия и Турция, за да вземе решение. И двете първенства приключват на 13 май.

Вестник, "Милиет", добавя, че почти сигурното участие на турския отбор в Шампионската лига догодина е ускорило преговорите за Бербатов.