Мениджърът на Манчестър Сити Свен-Йоран Ериксон разкри, че българският национал Валери Божинов и хърватина Ведран Корлука са двамата футболисти на клуба, които все още нямат работни визи. Отборът се готви за първия мач от новия сезон в Премиършип – гостуване на Уест Хем, но наставникът не знае дали ще може да разчита на двамата.

Пред официалния сайт на Сити, Ериксон заяви вчера: „Не можем да крием, че имаме проблем, които възникна по простата причина, че въпросните играчи пристигнаха при нас съвсем наскоро, точно преди старта на Премиършип. Трябва да сме много умели, за да ги впишем в нашия състав в такъв кратък период. Разбира се, ние все още не знаем дали двама от новите ни играчи ще получат работна виза. Но с това ще се занимаваме утре.”

Така днес следобед Божинов и Корлука ще очакват решение дали ще има бъде позволено да играят за Ман Сити.

„Въпросът е, че тези две момчета просто седят. Те не можаха да играят миналата събота срещу Валенсия и сега нямат търпение да играят,” добави Ериксон.

Ако двамата получат работни визи, Ериксон ще може да използва всичките си осем нови попълнения срещу Уест Хем. Шведът обаче призна, че за новодошлите Висшата лига може да се окаже доста трудна в началото.

„За тях е голяма стъпка да дойдат в Премиършип. Ще им бъде трудно в началото, сигурен съм. Но ние вече намерихме професори по английски език, защото двама или трима изобщо не го говорят,” добави Свен и завърши оптимистично:„Позитивното е, че имаме много добри футболисти и те ще свършат чудесна работа в този клуб в бъдеще. Убеден съм в това.”