Треньорът на Рома Луис Енрике желае да има в състава си българският десен бек на ПСВ Айндховен Станислав Манолев, пише римският вестник „Il Messaggero“.

Италианското издание обяснява, че младият испански специалист не е особено доволен от защитата си и е поискал от директора на вълците Валтер Сабатини да му подсигури нови попълнения в отбрана през лятото.

Освен Манолев, Луис Енрике следи изкъсо гръцкият централен защитник Константинос Манолас от АЕК Атина, който е 20-годишен и договорът с настоящия му тим изтича.

От Рома следят и ситуацията с хърватския бранител Дино Шкворч от Мехелен, който преди няколко дни подписа договор с белгийците за шест месеца плюс опция за продължаване за още две години.

Станислав Манолев определено е най-опитен от тримата играчи с множество мачове за ПСВ Айндховен в Европа, а също така и за националния отбор на България. Той играе в холандския тим от лятото на 2009 година, когато бе закупен от Литекс.

През зимата името на Манолев бе свързано дори с Ювентус, но бианконерите предпочетоха да си върнат уругвайски национал Мартин Касерес, който взеха под наем от Севиля.

Също като Шкворч и Манолас, договорът на Станислав Манолев в ПСВ, който е 3+2 години, изтича в края на сезона, но холандците имат опция, според която могат да продължат автоматично контракта на българския национал за още два сезона - до лятото на 2014 година.