Един от шефовете на академията на английския Рединг Стив Шори заяви днес, че освен новото попълнение Радослав Василев, "кралските поданици" са искали и защитник от България, чийто трансфер е пропаднал заради контузия.

"Най-после подписахме с Радослав Василев през тази седмица - 17-годишен нападател, който идва от Славия София. Сделката стана чрез контакт с мой приятел в България. Той ми се обади преди 16 месеца и ме попита дали бих искал да погледна централен защитник и централен нападател. И двамата тренираха, като трябваше да играят в мач, но единият се контузи предишния ден, като за съжаление, игра само 20 минути заради травмата. Ние видяхме достатъчно и от двамата”, сподели единият от шефовете на академията.

„След това ги изпратихме обратно в България, те играха още една среща, а ние решихме да се ориентираме към нападателя - Радослав и не пожелахме да привлечем защитника. Сега, цялата документация е вече готова. България е в Европейския съюз, но тъй като е нов член, има различна документация, която трябва да се направи за работна виза. Какво ни привлече в Радослав? Добре, той е много различен от това, което притежаваме в тази възраст в академията. Той не само може да играе футбол, а има футболна интелигентност. Има и страхотни данни, а освен това може да използва и двата си крака. Той направи дебют за нас и вкара през уикенда, след това игра и за Младежката купа срещу Нортхемптън. Няма смисъл да произвеждаме 11 еднакви футболисти. Сега дадохме на мениджъра играч от различна порода”, завърши Стив Шори.