Новото попълнение на Рединг – Радослав Василев, дебютира за юношеския отбор до 18 години на клуба в двубой от третия кръг на ФА Къп срещу Нортхемптън. „Кралските поданици” се наложиха с минималното 1:0, а бившият нападател на Славия се отличи с пълни 90 минути игра.

Единственото попадение в срещата отбеляза Николас Бинал в 87-та минута. Авторът на гола подаде страхотен пас на Василев в 19-та минута, българинът шутира силно, но топката мина само на сантиметри от лявата греда на вратаря Уолкърс. В 64-та минута юношата на „белите” центрира хубаво, Бинал стреля, но кълбото отново излезе в аут.

Радослав Василев демонстрира добър стил на игра и сериозни качества, това не остана незабелязано и от наставника на юношеския тим на Рединг – Еамон Долан.

„Мисля, че той е преживял истински шок. Времето беше адски студено. Радослав се бореше смело за топката и показа много качества. Но трябва да отдадем необходимото и на Марк Хайнс, защитникът на Нортхемптън, който според мен се представи изключително”, заяви треньорът.

„Василев наистина е много ключов играч. Това беше първия му мач в Англия, сигурно се е чудел, какво става, но въпреки това се справи много добре”, завърши Долан.