Само за по-малко от два месеца българската звезда Димитър Бербатов си заслужи доверието и уважението на всички в Монако. Той отново беше похвален от наставника си Клаудио Раниери.

Италианецът не спира да ръси суперлативи по адрес на последната си зимна придобивка и го направи отново в навечерието на мача с Лил в неделя.

"Димитър е играч с много опит и шампионски дух. Това му помогна да се интегрира веднага в състава, което ме прави много щастлив. Доволен съм от представянето му", заяви Раниери.

Освен наставника, благоевградчанинът е впечатлил и вицепрезидента Вадим Василиев. В края на февруари руснакът обяви, че обмисля удължаване на договора на Бербо.

Почти месец по-късно той изглежда убеден в решението си да продължи престоя на нападателя, но все пак ще се изчака още малко.

"Както ви казах и преди, договорът му е само до края на сезона. Но нашата цел продължава да бъде да го удължим, ако представянето му продължи в същия дух.

Засега нещата се развиват перфектно и искам скоро да седна да разговарям с него и представителите му за бъдещето", сподели Василиев.