След поредните информации в английските медии за трансфер на българския нападател Димитър Бербатов от Тотнъм в Манчестър Юн, потърсихме колегата от вестник "Манчестър Инвинг Нюз" Крис Бейл за повече подробности. Ето как той отговори на въпросите на gong.bg, ще заиграе ли Бербо на "Олд Трафърд"...

Първо искам да подчертая, че Фъргюсън никога не е казвал, че Бербатов е една от неговите цели. Фъргюсън сподели, че търси да привлече двама, или може би трима играчи и каза, че ние, журналистите знаем кои футболисти иска той. Мениджърът е дал списък с желаните от него футболисти на изпълнителния директор Дейвид Гил. Сега вече Фъргюсън чака от Гил да се опита да привлече тези играчи, да изпълни желанията му. Името на Бербатов се появи като едно от вероятните попълнения в медиите, но от страна на журналистите. Те предполагат, че Бербатов е един от играчите, които Фъргюсън иска.

Какво ви кара да мислите, че Фъргюсън харесва Бербатов? Споменавал ли е той за него по-рано или…

Според мен, причината Бербатов да е свързван с Юнайтед е, че преди да подпише той с Тотнъм, се разбра, че Юнайтед се интересува от него. Впоследствие той избра Тотнъм. Тази година обаче Бербатов играе наистина много добре за Тотнъм. Той бе избран в Идеалния отбор на сезона, нападател с много умения, но едновременно с това и силен играч, а именно такъв искат Фъргюсън и Юнайтед. Освен това, Юнайтед очевидно се нуждаят от нападател, защото им липсва избор в тази зона. Те имат Рууни, Роналдо и Гигс, но те не са типични нападатели. Докато Бербатов си е истински таран.

Последните слухове пращат Луис Саха в Лондон, в замяна на Бербатов…

Да, но искам да повторя, че Фъргюсън никога не е казвал такова нещо. Това е просто предположение, направено от журналистите. Саха е много добър футболист, но Фъргюсън се раздразни от факта, че след многото контузии, когато медицинския щаб обяви футболиста за напълно здрав, самият играч каза, че не се чувства готов за игра. Затова той бе замесен в слуховете за напускане.

Каква според вас е цената на Бербатов? Според днешните вестници, Фъргюсън ще разполага с 50 милиона за трансфери, дари Бербатов ще се окаже твърде скъп за Юнайтед?

Зависи кой още ще изяви желание да го купи. Ако например това е Челси, те могат да платят двойно на предложеното от Юнайтед. В Манчестър не са готови да плащат баснословни суми, въпреки че е ясно, че ще дадат доста пари. Така че за играч като Бербатов, Юнайтед ще се съгласи да даде до 20 милиона паунда. Но ако им бъдат поискани повече, то със сигурност ще ги отблъсне малко, ще ги накара да се замислят. Защото ако наистина Фъргюсън има нужда от трима играчи, ако всеки струва 20 милиона, това са ужасно много пари…

Смятате ли, че Бербатов, който се приспособи много бързо към английския футбол, ще успее да се впише добре и към Юнайтед, към системата на Фъргюсън?

Моето лично мнение е, че Бербатов е един разностранен играч, много умен играч, и мисля, че това перфектно ще пасне към системата на Манчестър Юн.

Има ли еуфория в Манчестър след спечелената титла от Юнайтед през уикенда?

Да, мисля че има. Всички фенове на Юнайтед, червената половина от Манчестър, празнуват тази седмица. Всеки се разхожда с широка усмивка на лицето, защото да спечелиш обратно титлата този сезон, особено при играта, която демонстрира Челси, е нещо фантастично. За много хора това е най-голямото постижение на Фъргюсън, откакто е мениджър тук.

Предстоят още два мача с Челси. За първия утре, дали Фъргюсън ще даде почивка на най-добрите си играчи, за да могат те да са на линия за финала за Купата на Англия?

Да, Фъргюсън вече каза, че ще даде почивка на някои футболисти, и мисля, че същото важи и за Челси. Така че утре не вярвам да видим най-добрите състави и от двата клуба. През уикенда обаче, срещу Уест Хем, Юнайтед ще е силен, защото така е най-справедливо с борещите се за оставане отбори. Следващата седмица пък е финалът за Купата, който според мен ще е страхотен начин да се завърши един страхотен финал.