Ако има състезание за най-оплюван футболист в България, наградата без проблеми ще получи Николай Михайлов. Вратарят минава за спорна фигура, за човека с дебелите връзки, за плейбоя, който между другото понякога се опитва да играе и футбол.

Всъщност, тези които гледат на нещата професионално и без да са преднамерено докачливи, знаят, че синът на Боби е играч с огромен потенциал.

Това са го видели хората от Ливърпул, които го взеха сензационно през лятото на 2007 година. Същото съзря и холандският Твенте, клубът, привлякъл под наем младия българин. Подобно мнение си е изградил и Станимир Стоилов, който първо го придърпа при мъжете в Левски, а сега го внедри в националния тим.

На 15 септември 2005 година Ники Михайлов отново показва, че има хора зад гърба си. Хлапакът се е уредил с извинителна бележка и пропуска първия учебен ден. Вместо да е в двора на училището, юношата е с Левски във Франция. Стоилов го пуска титуляр в най-важния мач срещу Оксер, защото Петков е контузен. Рискът е меко казано огромен, ама младият Михайлов се справя прилично.

После…после дойде ред на 4 години, в които вратарят бе скъсван от критики, доста от които бяха заслужени заради по-разхайтеното му поведение извън терена.

Снощи Ники показа и на онези с предразсъдъците, че в Европа луди няма. Стив Макларън и Рафаел Бенитес не са чак толкова чалдисани, че да си сложат главата в торбата с набедения от много българи вратар.

За вечно мрънкащите разбирачи, ще отбележим, че Спортинг Лисабон е един много силен отбор. Тим, който редовно играе прилично в групите на Шампионската лига. Е, внукът на Бисер Михайлов, синът на Боби, показа на португалците, че в нашата страна се раждат добри вратари. Гошо Петков и Митко Иванков са класа подплатена с много опит. И тях да ги попитате, и те ще ви кажат, че най-талантливият е Михайлов…

Младокът се оказа и сериозно перде. Снощи на „Алваладе” се хилеше като ряпа преди да влезе на терена, за да пази дузпа на Жоао Моутиньо. Държеше се така, сякаш току що си е сменил старото Ферари с ново. Този път вместо да натисне педала с газта хвана дузпата. Язък, сега няма как да му се подиграват. Досега все му накривяваха шапката.