Медиите и специалистите в Кипър са засипаха със суперлативи българския треньор на АЕЛ Лимасол след поредната победа, която бе изкована в първенството на островната държава. През уикенда АЕЛ спечели гостуването на АЕК Ларнака с 1:2, което се оказва 12-ти пореден мач без поражение в шампионата на водения от Ивайло Петев тим. Въпреки отпадането от турнира за Купата на Кипър, АЕЛ продължава да твори чудеса в първенството. „АЕЛ взе най-важната си победа тази година. Излезе със страхотен актив от серията, която имаше от началото на януар Ивайло Петев продължава да твори чудеса, въпреки че липсваха трима от най-важните футболисти на отбора – Са, Сакети и Айроза. Той направи различни тактически промени в отбора, а новото попълнение Гарсия блесна с две попадения. АЕЛ нямаше победа в Ларнака 9 поредни мача – 3 ремита и 6 загуби. Това е невероятно“, се казва в част от коментарите свързани с успеха на АЕЛ.

При положение, че следващия уикенд АЕЛ не загуби двубоя срещу Неа Саламина, Ивайло Петев ще направи едно пълно завъртане на отборите в шампионата без поражение (13 мача).

След два кръга АЕЛ ще има последователни срещи с втория и третия в класирането, което до голяма степен може да реши първенството на Кипър още преди плейофите.