Димитър Димитров се разделя с Иртиш Павлодар по взаимно съгласие, а в казахстанските медии отбелязват, че българския треньор си тръгва по изключително почтен начин.

В своя обширен материал sports.kz обръща детайлно внимание на всички препятствия, които е имал Херо в своя период начело на Иртиш.

Изданието отбелязва, че българският треньор е имал не един и два кризисни момента, но въпреки тях остана начело на Иртиш до днес.

Чиликов влиза в треньорския екип на Херо в Лудогорец

Херо със сигурност става треньор на Лудогорец

„Димитър Димитров е изключително почтен човек, който няма да си измие ръцете с шефовете на Иртиш. Със сигурност това не е най-подходящият момент, в който Димитров да напусне – в средата на сезона. Ако всичко бе наред, това нямаше да се случи. Внезапната раздяла трябва да е ясен сигнал, че ситуацията в Иртиш не е добра. Димитров успя да измъкне отбора от най-страшните времена. В момента на криза, когато отборът бе затънал във финансови задължения Димитров изведе Иртиш до медалите в първенството. Отборът игра две поредни години в Лига Европа. Сега Иртиш е вече финансово стабилен, но Димитров си отива…В момента, в който борбата в първенството е най-гореща и Иртиш е замесен в борбата за медалите и европейските места никой уважаващ се отбор няма да допусне успешният му треньор да го напусне, нито уважаващ себе си треньор няма да напусне отбора, който му е поверен преди най-важните тестове. И двете страни се разделят по взаимно съгласие…“, се казва в коментара.