Бившият национален селекционер на България Христо Стоичков получи сериозни похвали от спортните издания в ЮАР, след като изкачи водения от него отбор Мамелъди Съндаунс до четвъртото място и е много близо до върха в местното първенство.

„Стоичков промени бразилците и ги направи от отбор борещ се за спасяване в един от сериозните фаворити за титлата”, пише kickoff.

„През миналия сезон Мамелъди се бореше за оцеляване и едвам се спаси, но явно Стоичков успя да промени отбора, въпреки че сезонът не стартира по най-добрият за него начин и той получи доста критики”, се казва още в материала на сайта.

„Мамелъди Съндаунс изпревари Кайзер Чийфс и всички други големи съперници и сега пред клуба остава да бъде постоянен и със сигурност има огромни шансове да спечели титлата, което ще е голям успех”, пише още африканския спортен портал.

„Стоичков има буен нрав, но явно се разбира добре с футболистите. Камата е амбициран да се докаже и в момента пред него има невероятен шанс”, казва още футболният сайт.