Верона се готви за сериозно движение по време на трансферния прозорец. Италианският клуб смята както да освобождава и продава, така и да купува футболисти, за да атакува челните две места в Серия Б през пролетта, и така да се завърне в елита директно. Засега Верона е на трето място, като позициите до шеста дават право на участие в плейоф, но не гарантират класиране в Серия А, като само един от четирите отива нагоре.

Според изданието calcionews24.com, Верона ще се раздели първо с балканските си футболисти Валери Божинов и Иван Фатич – нападател и защитник. В информацията се твърди, че те не са били убедителни през есента, и затова ще бъдат освободени през януари. След това вече ще бъдат търсени и нови попълнения за амбициите на Верона.

Божинов игра в 15 мача за Верона този сезон, като в пет от тях беше титуляр, и има един гол на сметката си. Той е със статут на преотстъпен от Спортинг Лисабон, но не попадна в сметките на португалците за сезон 2012/13, и не е ясно къде ще продължи кариерата си, ако в действителност Верона го освободи.