Нови разкрития относно боя между Димитър Рангелов и неговият съотборник Ервин Скела излязоха наяве в немската преса. Местното издание в Котбус „Лаузитцер Рундшау” се позовава на свой източник, който е бил свидетел на инцидента. От разкритията става ясно, че Рангелов се е нахвърлил и срещу своя сънародник Станислав Ангелов.

Ето и разказът на източника на изданието: „Точно преди тренировката Прашникар (треньорът на Енерги) обяви кои ще бъдат титуляри за мача с Хамбургер и тогава започна гнева. Димитър Рангелов, видимо недоволен от това, че не е сред титулярите, първо влезе безумно на своя български сънародник Станислав Ангелов, който остана да лежи на терена.

След това Рангелов фаулира грубо и Тимо Рост. Това дойде твърде много на диригента в халфовата линия Ервин Скела. Той се нахвърли на свръхмотивирания българин. Техните съотборници предотвратиха да се стигне до нещо по-сериозно”.

Двамата са в конфликт, след мача за Купата на Германия срещу Борусия Мьонхенгладбах, спечелен с 3:0 след голове именно на Рангелов и два на Скела, всичките от дузпа. При третата дузпа българският нападател иска да застане зад бялата точка, но Скела му взима ръцете и реализира нов гол.

Причината Рангелов да не бъде титуляр срещу Хамбургер пък е контузията му, от която не е бил напълно възстановен, което кара Прашникар да не рискува с него.

В крайна сметка и двамата побойници не попаднаха в групата за мача заради сблъсъка помежду си. След инцидента Боян Прашникар е провел разговор на четири очи с българина, в който се е опитал да го успокои.

Мястото на нападателя вече е под въпрос, след като конкурентите му в нападението Емил Жуля и Бранко Йелич се справят повече от добре.

Рангелов вече се присъедини към националния отбор и направи първа тренировка преди световната квалификация срещу Италия. Все още обаче не е ясно, дали той ще участва в сблъсъка срещу „скуадра адзура”.