Футболистът на Дуисбург Валери Домовчийски, който ще се завърне в националния отбор за мачовете с Украйна и Уелс, бе обявен от немските медии за провал.

Сайтът „DerWesten” прави обстоен анализ на представянето на отделните играчи на „зебрите” в опит да намери причините за ужасяващото представяне на отбора от началото на сезона във Втора Бундеслига.

След 9 кръга, Домо и компания имат само 6 точки и се намират на незавидното 16-о място, поради което вместо да се борят за влизане в Бундеслигата, каквито амбиции бяха афиширани, ще трябва да мислят за оставането си във втора дивизия.

Основната причина за слабото представяне на отбора според изданието е продажбата на много от основните футболисти на отбора и лошото представяне на новите попълнения, сред които е и Домовчийски.

„Дуисбург бе предупреден преди привличането на българина, че той може да се окаже проблем. Междувременно офанзивният полузащитник вече дори не попада в групата”, се пише в материала.

Домо се представяше на ниво по време на предсезонната подготовка на отбора, когато заби няколко гола. В началото на първенството обаче той показа колебливи изяви и загуби титулярното си място, а в последния мач на отбора дори не попадна в разширения състав.

В материала се споменава и друго ново попълнение на „зебрите” – бившият играч на Литекс Джемал Берберович. Той според „DerWesten” се справя добре с дефанзивните си задължения като краен защитник, но изобщо не допринася за играта на отбора в атака.