Защитникът на Чарлтън Люк Йънг призна, че българският нападател на Тотнъм Димитър Бербатов може да унищожи надеждите за спасение на неговия тим в днешната лондонска среща между двата състава.

Бербатов се разписа на два пъти при успеха с 5:1 при предишния им двубой през декември, а през този сезон вече има 21 гола.

Затова според Йънг най-важното тази вечер на „Дъ Вали” ще бъде именно опазването на българина. Чарлтън отчаяно се нуждае от точки, за да се спаси от изпадане от Висшата лига.

Английският защитник заяви: „Димитър е в идеалния ми отбор за този сезон. Когато гостувахме на Тотнъм той изнесе футболна лекция, просто нямаше как да се справим с него.”

„Той беше навсякъде и контролираше играта. Много бе трудно да го спреш.”

„Движението му по терена е страхотно. Бербатов е умен играч, има великолепно докосване и бележи голове.”

Само Манчестър Юн и Челси са вкарали повече голове от Тотнъм при гостуванията си. „Шпорите” имат 21 до момента.

В последните си срещи далеч от дома обаче Тотнъм допуска и доста попадения в собствената си врата.

Йънг смята, че Чарлтън трябва да използва именно тази слабост в последния мач от кръга.

Той добави: „Тотнъм практикуват атакуващ футбол. Когато имат ден, могат да разкъсат всеки отбор. Просто не стоят да чакат някой да прави играта. Те ще ни предоставят шансове и на контраатака може ми ще успеем да се възползваме от бързината на Дарън Бент.”

Двубоят Чарлтън – Тотнъм е днес от 22 ч. Ако домакините загубят, те на 99% изпадат от Премиършип, докато успехът е от значение за Тотнъм за местата в зона УЕФА.