Австрийските медии направиха резонния си разчет на изминалите мачове от Tipico Бундеслигата, а акцент имаше и върху дуела на Щурм Грац срещу Адмира Вакер, спечелен от „черните” с 4:1. Пореден силен мач за Щурм изигра българина Кирил Десподов, който асистира веднъж и бе особено деен за отбора на Нестор Ел Маестро.

Щурм лети, Десподов пак блести

Sky в Австрия даде оценка приблизително 5,50 по шестобалната българска система за оценяване. Изданието подаде 1,61 за изявите на българина срещу Адмира. За играч на мача бе определен Отар Китейшвили, който бе оценен с 1,57.

„Новият футболист на Щурм – Десподов, е ясно, че ще се нуждае от време на адаптация. Въпреки това той вече загатна какво може да даде на новия си отбор с невероятната си здравина и дисциплина. Така в Грац не бяха виждали от дълги години. Десподов загатна ясно някои красиви футболни акценти във футболния ден. Не спря да тича по крилата, неоставяйки никакви шансове на противника. Българинът придава голяма скорост на отбора, а също така разполага с добър изстрел и резултатност. Неговата асистенция за Отар Китейшвили бе „черешката” за неговата игра. Единствената критика остава, че през втората част не продължи с тази си активност, но акцентираме, че той още не е в оптимален футболен ритъм. Да, този път не спечели приза за „Играч на мача”, но ако продължава така със сигурност ще го вземе съвсем скоро”, написаха като коментар от австрийското издание.