Легендата на българския футбол Христо Стоичков, като популярно лице, попадна в полезрението и на чуждестранната преса. Mirror публикува обширен материал за сафарито на Камата, което предизвика много спорове и у нас.

Изданието разказва подробно за снимките и лова на българина, заедно със своята съпруга. Фотосите от сайта на организаторите на сафарито „Mebenca in Afrika" също намират място в материала.

Мебенка е природен резерват, където туристите могат да се разходят сред дивите животни и да ловуват. Мястото е собственост на испанска компания. Собствениците предлагат 34 различни вида животни сред тях слонове, лъвове, носорози, крокодили и други.

Испанската фирма предлага лов и в Мозамбик и Зимбабве, както и различни видове оръжие под наем.

Сайтът им е изпълнен със стотици снимки на хора, които се снимат с плячката си. Те са предимно мъже, но има жени и деца, застанали с трофеи.

Законността на подобен вид услуги се обсъждат и на международно ниво, но в крайна сметка това е печеливш бизнес в африканските страни.

Цените за животните са различни. Средната цена на лов за ден е 290 евро, в която се включва трансфер от летището, ескорт с професионален ловец, храна, нощувка и подготвяне на трофейните снимки.

Вчера самият Христо Стоичков пусна писмо до медиите, в което даде обяснения за своето сафари. 

Освен Mirror, Daily mail също писа за Камата и неговата почивка.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS