Медиите в Англия отделят сериозно внимание на капитана на българския национален отбор Димитър Бербатов и рекордът, който нападателят постави в сряда, отбелязвайки 48-ия си гол с националната фланелка.

В контролата срещу Малта, спечелена от България с 4:1, Бербатов отбеляза две от попаденията и по този начин се превърна в голмайстор номер 1 за родината ни, изпреварвайки легендата Христо Бонев.

В коментара си по случая, авторитетното издание Manchester Evening News оправя приятелски съвет към мениджъра на „червените дяволи” Сър Алекс Фъргюсън, приканвайки го да се посъветва с националния селекционер Станимир Стоилов относно това, как да извлече максимума от българския си нападател.

„Двата гола на Бербатов срещу Малта в сряда вечер го направиха голмайстор номер 1 за своята страна, но все още не може да убеди скептиците в Манчестър Юнайтед, че той е по-скоро Ерик Кантона отколкото Хуан Себастиан Верон”, се пише в материала на изданието.

Както е известно Ерик Кантона е истинска легенда за Юнайтед, докато аржентинецът Верон се превърна в един от най-лошите трансфери не само за „червените дяволи”, а изобщо в английската Висша лига.

„Три гола в последните седем мача изглеждат добро постижение, но е факт, че Бербатов все още не може постоянно да показва най-доброто от себе си за клубния си тим.”

„Може би Сър Алекс Фъргюсън трябва да потърси съвет от селекционера на България Станимир Стоилов, който вече откри тайната как да извлече най-доброто от загадъчния нападател”, се казва още в коментара на Manchester Evening News.