Българският национал Мартин Петров може да се окаже в Евертън, ако настоящият му клуб Манчестър Сити успее да го включи в сделката за закупуването на Джолиън Лескът.

Според Manchester Evening News, бързоногото крило може да смени тима си, но единствено ако шефовете на двата тима си стиснат ръцете за тази сделка.

Преди няколко седмици медиите в Англия пуснаха подобна информация, но разликата е, че сега се обявява цена от 18 милиона паунда за Лескът, както и един имежду тримата играчи на Манчестър Сити – Ричард Дън, Мартин Петров и Жо, като последният и в момента играе в Евертън, но под наем.

Преди броени дни, когато българският национал бе у нас, даде да се разбере, че ще иска да разговаря с мениджъра Марк Хюз, за да разбере дали наставникът смята да разчита на него. Причината са големите покупки, които „гражданите” направиха през лятото.

От своя страна Хюз потвърди, че има намерение да се сдобие с Лескът, въпреки че треньорът на Евертън Дейвид Мойс изглежда не желае да се раздели с футболиста си.