Почти сигурно в състава на Астън Вила и през следващия сезон ще играе българин, тъй като по информация на английските медии още този уикенд Александър Тонев ще стане играч на бирмингамци.

В последните дни английският елитен тим засили интереса си към крилото на Лех Познан и полският тим вече е приел офертата на Вила от 2.5 милиона паунда за българина. Самият мениджър на Вила Пол Ламбърт пък се надява да обяви трансфера на 23-годишния български национал този уикенд. Източници, близки до Тонев казват, че привлекателността на Висшата лига го е накарала да избере бирмингамци пред един куп други отбори. Информациите от Острова гласят, че именно досегашният капитан и вече треньор в школата на отбора Стилиян Петров е посъветвал Ламбърт да направи трансфера.

Интересното е, че преди интереса на Вила фаворит за подписа на Тонев бе друг бивш тим на Петров - Селтик. Излезе информация и за интерес на отбора от Висшата лига към капитана на националния ни отбор Ивелин Попов, който рита за Кубан Краснодар. /БГНЕС